четвртак, 17. октобар 2013.

chanel 2014

Chanel s/s 2014
Paris Fashion Week




Inspirisan stvararalastvom Kandinskog, Pollocka, Oldeburga i Duchampa, slobodom njihove umetnosti koja u sebi sadrži transformaciju klasične umetnosti kao i upotrebu ne umetnickih materijala u umetnicke svrhe Karl Lagerfeld je stvorio  svoju reakciju  iskoristivši njihovu smelost pretočivši je u korake na modnoj pisti. Moderna umetnost je dobila novi izraz i drugačiji život.



Za potrebe Chanel revije konstuisana je savremena umetnicka galerija koja je ispunjena svakim vidom savremene umetnosti. Platna, skulpture i instalacije bile su obeležene Chanel simbolima. Nakon dugog perioda u kom je ovaj brend stekao sigurnost i popularnost  Karl Lagerfeld ima slobodu da smelo meša visoku modu, kao i visoku eleganciju sa street style elementima i avangardom.





Ulazeći u srž, inspirisan  paletom živahnih tonova, igrom poteza četke, različitim nijansiranjem tonova, umetnicima, umetnošću i umetničkom školom svoje modele koristi kao slikarsko platno. Modeli su na ovaj način direktno uključeni u okolinu i deluju kao performans koji se dešava u galeriji.






 Umetnost i moda su usko povezani, ali ovaj put je prikazano direktno prožimanje pitanjem šta je primarnije? Uparivajući sa dva zasebna koncepta Karl je stvorio kolekciju za proleće leto 2014. Dizajneri kroz svoj rad kao inspiraciju koriste razlicie istorijske vrednosti. Karl je napravio iskorak. Reagovao je na modernu umetnost.











“This is for daily life. I wanted color. It’s a very happy mood.” 
                                                                                                                                               Karl Lagerfild





2 коментара: