среда, 21. август 2013.

Karla Black



Vajarske instalacije Karle Black su ogromne, ali ipak u senci. Pastelna žuta, menta i roze lagano provejavaju prostorom postepeno pretvarajući se u prah doprinose lakoći i nestvarnosti skulpture. "One" oslikavaju nežnost, odvode korake u oblake i mirišu na tortu što prikazuje ono na čemu su ukorenjene-na feminizmu! Bledi listovi ukazuju na tenziju izmedju lomljivosti (krtosti) i krutosti. KarlA Black gips i celofan meša sa šminkom, puderom, lakovima za nokte, kupkama... Na taj način ona rekonstruiše kvalitete i pravi nove prikazujući smisao nastajanja. Skulpture razotkrivaju materijalnu kulturu. Nakon jedne instalacije umetnica prikuplja sve komade i komadiće od kojih nastaje nova instalacija na nekom drugom mestu, u nekoj drugoj galeriji.



 “I like to think about how the material world is in a constant state of flux, and therefore the object is a fallacy. Energy becomes mass, then energy again, and so on.” 
                                                                                                                   Karla Black 


Cupkanje, svrbuckanje, kuckanje, truckanje,pa peckanje. Loš je miris. Ustajao. Pocepano i pokidano. Delovi rasuti i masni misle na prošlost. Vuče i tuče. Pritisak. Mozak umire. Bez...
Sakupljeno i prikupljeno da traje istraje prevazidje i izidje.


 I sve se na kraju pretvara u prah. Posuti i prosuti.

Na tlu struja u snu mir. Mir i tisina.
Samo jedan talas dobro poznat i zvučan promeni u topao koji je opao.



Priželjkujemo, naziremo...



Practically in Shadow, 2013





Нема коментара:

Постави коментар