недеља, 2. јун 2013.

Anselm Reyle






Anselm Reyle svakako plovi savremenom umetnošću obradjujući njene lekcije korisi sretstva kao što su folija, postojece predmete i svetlo kako bi prikazao svoja interesovanja. Kao i mnogi umetnici današnice prvobitne pronadjene oblike  menja, gužva, lomi, poliva, savija i na taj način dovodi ih u novu funkciju baveći se pitanjem visoke i tako reći niske kulture spajajući ih u jednu celinu.
Umetnik stvara u različitim medijima polazeći od slikarstva i skulpture.Njegove slike od folija privlače pažnju svojom svetlucavošću, sjajem i gipkošću Baziran na savremenu umetnost koristi sjajne boje. Inspiraciju pronalazi u delima Manzoni-ja i  Yves Klein-a.









 Psihodelično-čelično, ali ipak nekako mekano i prijatno. Pretapa se i stapa iz potpunog haosa u smirenu ravnu celinu. Proces stvaranja i rastvaranja. Od nazad do napred. Od napred do nazad. Izgubljeno  prvobitno postojanje menja se do novog monumeltalnijeg . Proces promene do potpunog zaborava i sjaja u novom.  Oseća se krhost na kojoj je gradjeno novo. Osećaju se faze, osećaju se fraze koje vode do potpunog isijavanja, do harmonije postojanja.




















Нема коментара:

Постави коментар