среда, 29. мај 2013.

Hermès













Svileno parčence za uživanje i uvažavanje francuske legendarne klase. Mini svet  prikazan kroz malo umetničko delo koje nosimo kao modni dodatak. Razigrani motivi, baloni, oblaci, afrikanci, kaiščići ili konjići vode nas kroz Hermes carstvo prikazano na komadu formata 90m sa 90cm. Savijajući i presavijajući formu dobijamo nove dezene.  Najčešće se pojavljuju  vojni i konjanički motivi. Veoma živi i aktivni dezeni mame kupce. Svaka od marama je ručno štampana i prošivena što joj daje poseban šarm i kvalitet.


DAN FLAVIN







Osećanje kroz atmosferu...prijatnost kroz treptaj boje. Pastelno u prostoru. Nema gužve medju elementima. Nema fasciniranja crtežom ili tehnikom. Samo SJAJ OBLIKA koji je na ovaj način istaknut i izdvojen u praznoj celini. Njihov šarm je pojačan svetlosnim efektima. Prikaz da i najjednostavniji element možemo obojiti bojom našeg pogleda i skockati u ličnu perspektivu...raspoloženja ili ne raspoloženja. 











Sve je čisto. Prostorno daje našem duhu i telu mogućnost jednostavnih osećanja, čistih misli, bez ometanja okolnih faktora jednostavan fokus na jedan doživljaj. Pročišćeno za emocije.




 Floroscentna svetlost u kontaktu sa arhitekturom gradi prostorno nov doživljaj. Dugine  boje izazvane veštačkim putem otvaraju novu prostornu perspektivu u koju nas autor uvodi. 
Magično. Fantastično.






















уторак, 21. мај 2013.

Noć muzeja, Beograd

Najavljivali su spektakl, jubilej, deseto-godišnjicu... Želela sam da im verujem ovaj put, zamišljala sam i premišljala se...ili je samo moja mašta bila van granica. Čitala, očekivala, nadala se novijem, boljem, ludjem..Sve u svemu sve kao do sad...Džabe nada. No... Lepo za šetnju, puno ljudi, prijatno vreme/veče, dobar vajb na ulicama grada...svečano, morski, toplo u srcu i duši jer ipak kultura se toliko ne ruši...nešto se dešava, nešto se pokušava...malo je ali negde je... Pa hajde da preletimo kroz malo mojih favorita...





Živela savremena umetnost!!! 
Nekoliko odličnih primera moglo se videti u Paviljonu Cvjeta Zuzorić





svetlasto

oblakasto


obojkasto 
bojkanje


švrljkanje

šljokice

iglice

bodljice


autorice

i malo ekspresijice


Raspoloženje je podiglo malo džeza u kući Kralja Petra. 
Odlična scenska atmosfera...

                                                Uživali smo u nastupu, priželjkivali koncerte...

 i uvek smo spajali ne spojivo...


i naravno, sve se završava tehnikom...
 Muzej istorije jugoslavije